De'Longhi Magnifica S ECAM22.110.B - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.-
Zgłoś
kawoszka
zastosowanie kawy mielonej
proszę o instrukcje parzenia z kawy mielonej ,
Odpowiedz
Obserwuj
-
Zgłoś
Sklep
przyjacielekawy.pl
Taka instrukcja znajduje się w instrukcji dołączanej do każdego urządzenia.
-
Zgłoś
Użytkownik Ceneo
prosz o spelnienie mojej prosby jak postapic krok po kroku przy od kamienianiu
Odpowiedz
Obserwuj
-
Zgłoś
Sklep
przyjacielekawy.pl
Dzień dobry,
W przypadku odkamieniania proces ten jest dokładnie opisany w instrukcji, która jest dołączona do każdego urządzenia.
W przypadku odkamieniania proces ten jest dokładnie opisany w instrukcji, która jest dołączona do każdego urządzenia.
-
Zgłoś
Producent
De'Longhi
Witamy serdecznie,
Poniżej przesyłamy instruktaż wykonania odkamieniania wraz z filmem poglądowym.
1. Włączyć ekspres, poczekać aż będzie gotowy do użytku (kontrolki od filiżanek kawy świecą się na zielono)
2. Wlać odkamieniacz do poziomu A, dopełnić wodą do poziomu B (oznaczenie na ściance pojemnika na wodę).
3. Podstawić duży pojemnik (ok.1.8l) pod dyszę spieniacza i dozownik kawy.
4. Przytrzymać wciśniętą lampka kontrolna od odwapniania (pod pokrętłem z ikoną ziaren kawy) aż kontrolka pary (lampka obok przycisku z ikoną chmurki) zacznie migać, a kontrolka odwapniania zaświeci się światłem ciągłym. Puścić przycisk.
5. Przekręcić pokrętło nad dyszą do spieniania na I.
6. Ekspres wykonuje serię płukań.
7. Po ok. 30 minutach ekspres opróżnia zbiornik do poziomu minimum (nie przelewa zbiornika do końca). Migają kontrolki pary i pojemnika na wodę.
8. Przekręcić pokrętło nad dyszą na 0.
9. Wypłukać dokładnie pojemnik na wodę i uzupełnić zimną wodą do poziomu MAX. Włożyć ponownie do urządzenia. Lampka odwapniania świeci się światłem ciągłym a kontrolka pary miga.
10. Opróżnić zbiornik do którego przelał się odkamieniacz i podstawić ponownie.
11. Przekręcić pokrętło nad dyszą na I.
12. Ekspres się przepłukuje.
13. Po opróżnieniu całego pojemnika zaczyna migać kontrolka pary.
14. Przekręcić pokrętło nad dyszą na 0. Lampka odwapniania gaśnie.
*****
Mamy nadzieję, że powyższe wskazówki będą pomocne.
Poniżej przesyłamy instruktaż wykonania odkamieniania wraz z filmem poglądowym.
1. Włączyć ekspres, poczekać aż będzie gotowy do użytku (kontrolki od filiżanek kawy świecą się na zielono)
2. Wlać odkamieniacz do poziomu A, dopełnić wodą do poziomu B (oznaczenie na ściance pojemnika na wodę).
3. Podstawić duży pojemnik (ok.1.8l) pod dyszę spieniacza i dozownik kawy.
4. Przytrzymać wciśniętą lampka kontrolna od odwapniania (pod pokrętłem z ikoną ziaren kawy) aż kontrolka pary (lampka obok przycisku z ikoną chmurki) zacznie migać, a kontrolka odwapniania zaświeci się światłem ciągłym. Puścić przycisk.
5. Przekręcić pokrętło nad dyszą do spieniania na I.
6. Ekspres wykonuje serię płukań.
7. Po ok. 30 minutach ekspres opróżnia zbiornik do poziomu minimum (nie przelewa zbiornika do końca). Migają kontrolki pary i pojemnika na wodę.
8. Przekręcić pokrętło nad dyszą na 0.
9. Wypłukać dokładnie pojemnik na wodę i uzupełnić zimną wodą do poziomu MAX. Włożyć ponownie do urządzenia. Lampka odwapniania świeci się światłem ciągłym a kontrolka pary miga.
10. Opróżnić zbiornik do którego przelał się odkamieniacz i podstawić ponownie.
11. Przekręcić pokrętło nad dyszą na I.
12. Ekspres się przepłukuje.
13. Po opróżnieniu całego pojemnika zaczyna migać kontrolka pary.
14. Przekręcić pokrętło nad dyszą na 0. Lampka odwapniania gaśnie.
*****
Mamy nadzieję, że powyższe wskazówki będą pomocne.
-
Zgłoś
Użytkownik Ceneo
prosz o spelnienie mojej prosby jak postapic krok po kroku przy od kamienianiu
Odpowiedz
Obserwuj
-
Zgłoś
Sklep
przyjacielekawy.pl
Cały proces odkamieniania jest dokładnie opisany w instrukcji dołączonej do urządzenia.
-
Zgłoś
Marzena
kawa cały czas bardzo gorzka
dlaczego z ekspresu do kawy 22.110 SB kawa cały czas jest gorzka nie ważne jakie jest ustawienie temperatury wody, stopnia zmielenia oraz czy zaparzam kawę mieloną czy ziarnistą. żadna opcja nie działa ,aby złagodzić smak kawy bo z tą goryczą jest niemożliwa do wypicia
Odpowiedz
Obserwuj
-
Zgłoś
Sklep
przyjacielekawy.pl
Pani Marzeno, a jaką kawę Pani używa? Aby nie była gorzka, warto wybierać 100% arabice, którą jest delikatniej palona.
Ciemno wypalone ziarna robusty zawsze będą gorzkie
Ciemno wypalone ziarna robusty zawsze będą gorzkie
-
Zgłoś
-
Zgłoś
Daniel
Czyli do piątku będzie?
-
Zgłoś
Darek
Express
Witam chciałem spytać czy jak zamówię dwa te ekspresy to dostane jeszcze jakiś upust
Odpowiedz
Obserwuj
-
Zgłoś
Producent
De'Longhi
Witamy serdecznie,
W tej sprawie należy się skontaktować z wybranym sprzedawcą, który posiada produkt w swojej ofercie.
Pozdrawiamy.
W tej sprawie należy się skontaktować z wybranym sprzedawcą, który posiada produkt w swojej ofercie.
Pozdrawiamy.
-
Zgłoś
Elżbieta
Pokrętło od Spieniania mleka
Pękło pokrętło odspieniania mleka proszę pomoc co robic
Odpowiedz
Obserwuj
-
Zgłoś
Producent
De'Longhi
Witamy serdecznie,
W tej sprawie prosimy skontaktować się bezpośrednio z naszym Działem Obsługi Klienta.
Pozdrawiamy.
W tej sprawie prosimy skontaktować się bezpośrednio z naszym Działem Obsługi Klienta.
Pozdrawiamy.
-
Zgłoś
Idaniel*****
Spienianie mleka/woda
Dlaczego raz przy spienianiu mleka raz eje mi sie z dyszy woda a raz ekspres spienia mleko?
Robie wszystko wg instrukcji- wlaczam ekspres, nagrzewa sie, naciskam guzik od pary, gdy gasnie przekrecam przelacznik na I i podstawiam mleko.
Skad ta woda? Ktos wie?
Robie wszystko wg instrukcji- wlaczam ekspres, nagrzewa sie, naciskam guzik od pary, gdy gasnie przekrecam przelacznik na I i podstawiam mleko.
Skad ta woda? Ktos wie?
Odpowiedz
Obserwuj
-
Zgłoś
Producent
De'Longhi
Witamy serdecznie,
Poniżej przesyłamy wskazówki dotyczące skutecznego spieniania mleka:
Aby uzyskać dobrej jakości piankę należy wlać zimne mleko (około 5°C) najlepiej do stalowego dzbanka. Powinno być ono odtłuszczone lub półtłuste (ok. 2%).
1. Prosimy nacisnąć pary
2. Dyszę należy lekko zanurzyć w mleku (na głębokość około 1 cm)
3. Po kilku sekundach, kiedy miga lampka kontrolna pary, ustawić pokrętło pary na poz. I.
4. Ze spieniacza wydostaje się para, dzięki której mleko nabiera kremowej konsystencji i zwiększa swoją objętość.
Ważne jest, by sterować naczyniem góra - dół , dzięki czemu mleko zostanie wprowadzone w wir. Najlepszym naczyniem do spieniania mleka jest stalowy dzbanek. Dzięki temu jednocześnie można jedną ręką badać temperaturę dzbanka od spodu. Gdy zacznie nas parzyć (temp. ok 65-70 stopni) należy zakończyć spienianie, by nie przegotować mleka.
Pozdrawiamy.
Poniżej przesyłamy wskazówki dotyczące skutecznego spieniania mleka:
Aby uzyskać dobrej jakości piankę należy wlać zimne mleko (około 5°C) najlepiej do stalowego dzbanka. Powinno być ono odtłuszczone lub półtłuste (ok. 2%).
1. Prosimy nacisnąć pary
2. Dyszę należy lekko zanurzyć w mleku (na głębokość około 1 cm)
3. Po kilku sekundach, kiedy miga lampka kontrolna pary, ustawić pokrętło pary na poz. I.
4. Ze spieniacza wydostaje się para, dzięki której mleko nabiera kremowej konsystencji i zwiększa swoją objętość.
Ważne jest, by sterować naczyniem góra - dół , dzięki czemu mleko zostanie wprowadzone w wir. Najlepszym naczyniem do spieniania mleka jest stalowy dzbanek. Dzięki temu jednocześnie można jedną ręką badać temperaturę dzbanka od spodu. Gdy zacznie nas parzyć (temp. ok 65-70 stopni) należy zakończyć spienianie, by nie przegotować mleka.
Pozdrawiamy.
-
Zgłoś
-
Zgłoś
Producent
De'Longhi
Witamy serdecznie,
Proces odkamieniania ekspresu składa się z dwóch etapów. W pierwszej kolejności należy przez ekspres przepuścić wodę z odkamieniaczem. Po odkamienieniu, ekspres powinien zakomunikować potrzebę napełnienia zbiornika z wodą. Potem następuje przepłukanie, które również jest częścią procesu. Poprawne przepłukanie spowoduje zakończenie całego procesu, a lampka kontrolna powinna zgasnąć. Przerwanie czynności lub nieprzeprowadzenie płukania spowoduje, że lampka kontrolna nie zgaśnie.
Proces odkamieniania szczegółowo został opisany krok po kroku w instrukcji każdego modelu. Prosimy o zwrócenie uwagi czy wykonany przez Pana proces przebiega zgodnie z instrukcją obsługi.
Proces odkamieniania ekspresu składa się z dwóch etapów. W pierwszej kolejności należy przez ekspres przepuścić wodę z odkamieniaczem. Po odkamienieniu, ekspres powinien zakomunikować potrzebę napełnienia zbiornika z wodą. Potem następuje przepłukanie, które również jest częścią procesu. Poprawne przepłukanie spowoduje zakończenie całego procesu, a lampka kontrolna powinna zgasnąć. Przerwanie czynności lub nieprzeprowadzenie płukania spowoduje, że lampka kontrolna nie zgaśnie.
Proces odkamieniania szczegółowo został opisany krok po kroku w instrukcji każdego modelu. Prosimy o zwrócenie uwagi czy wykonany przez Pana proces przebiega zgodnie z instrukcją obsługi.
-
Zgłoś